Bara

by Hapjes.org
 

Bara is een populair Surinaams gerecht en een geliefde snack in de Surinaamse keuken. Het zijn gefrituurde deeghapjes, gemaakt van gele spliterwten, uien, knoflook en verschillende kruiden. Het deeg wordt gekruid met onder andere komijn, kurkuma en chilipoeder, waardoor de bara’s hun karakteristieke smaak en kleur krijgen.

Bereidingsgeheimen van Bara

De bereiding van bara begint met het weken en malen van de spliterwten, waarna de kruiden en specerijen worden toegevoegd. Het mengsel wordt tot kleine balletjes gevormd en vervolgens knapperig gefrituurd. Het resultaat is een heerlijke snack met een knapperige buitenkant en een zachte, kruidige binnenkant.

Een Surinaamse smaak en traditie

Bara wordt vaak geserveerd met chutney of een pittige dipsaus en is populair als streetfood en bij feestelijke gelegenheden. De smaakvolle combinatie van kruiden en de knapperige textuur maakt bara’s een favoriete keuze voor liefhebbers van hartige snacks. Of je ze nu als tussendoortje eet of als onderdeel van een feestmenu, bara’s zijn een smakelijke traktatie die de Surinaamse culinaire traditie weerspiegelen.

Swadisch Khanna! (Welkom aan tafel en eet smakelijk!)

You may also like

Leave a Comment