Home Feestjes Garnalen in knoflook – Gambas al ajillo

Garnalen in knoflook – Gambas al ajillo

by Hapjes.org
 

Garnalen in knoflook, bekend als “Gambas al ajillo” in de Spaanse keuken, is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat de smaken van garnalen en knoflook combineert tot een smaakvolle delicatesse. De garnalen worden kort gebakken in olijfolie en knoflook, waardoor ze een gouden kleur en een intense smaak krijgen.

Smaakvolle eenvoud

Dit gerecht wordt vaak bereid met verse garnalen die worden gemarineerd in knoflook, olijfolie, rode pepervlokken en soms wat peterselie voor een verfrissende smaak. Gambas al ajillo wordt geserveerd als tapas in Spanje en is geliefd vanwege de eenvoudige bereiding en de heerlijke combinatie van zeevruchten en aromatische knoflook. Het gerecht wordt meestal geserveerd met stukjes brood om de smaakvolle olie op te deppen.

Dit gerecht is een traktatie voor liefhebbers van zeevruchten en de mediterrane keuken. De combinatie van sappige garnalen en de rijke smaak van knoflook maakt Gambas al ajillo tot een onweerstaanbaar gerecht dat zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kan worden genoten.

Eet smakelijk!

You may also like

Leave a Comment