Home Bijgerechten Fideuà

Fideuà

by Hapjes.org
 

Fideuà is een heerlijk en traditioneel gerecht uit de Spaanse keuken, dat vergelijkbaar is met paella maar in plaats van rijst, worden er dunne vermicellinoedels gebruikt. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de regio Valencia en wordt vaak bereid met zeevruchten, vis, en een smaakvolle bouillon op basis van tomaten, knoflook, paprika en saffraan.

Voor de bereiding worden de vermicellinoedels kort geroosterd in olijfolie, waardoor ze een nootachtige smaak krijgen en steviger blijven tijdens het koken. Vervolgens worden ze gekookt in de bouillon, samen met zeevruchten zoals garnalen, mosselen, inktvis en visfilets, waardoor de noedels alle smaken opnemen en een heerlijke textuur krijgen.

Fideuà wordt vaak geserveerd met aioli (knoflookmayonaise) en een partje citroen. Het is een feestelijk gerecht dat vaak wordt gegeten bij speciale gelegenheden en is geliefd vanwege zijn rijke smaak en de variëteit aan zeevruchten die het bevat. Het is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.

Eet smakelijk!

You may also like