Home Keukenapparatuur Onze ervaring met de keukenmachine Bosch mcm3501m

Onze ervaring met de keukenmachine Bosch mcm3501m

by Hapjes.org
bosch keukenmachine
 

Ik heb onlangs de Bosch MCM3501M foodprocessor gekocht en wil graag mijn ervaringen delen. Dit apparaat heeft een krachtige motor en een veelzijdigheid aan functies die het een geweldige aanvulling maken op mijn keuken.

Verschillende accessoires

De Bosch MCM3501M komt met een indrukwekkende 800 watt motor, wat betekent dat hij zonder problemen door zelfs de hardste ingrediënten kan snijden. Ik vond dat vooral handig bij het bereiden van deeg en het hakken van wortels. Hierbij een overzicht met alles wat bij de keukenmachine zit.

 • 1 deksel
 • 1 kunststof mengkom (500g capaciteit)
 • 1 kunststof blenderopzetstuk
 • 1 omkeerbare raspschijf (grof/fijn)
 • 1 klopschijf
 • 1 omkeerbare snijschijf (dik/dun)
 • 1 stamper
 • 1 universeel mes
 • 1 universele shredder
 • 1 accessoiredrager
 • 1 kunststof deeggereedschap
 • 1 beschermkap voor het mes
 • 1 maalblad

Gebruiksgemak en onderhoud

Een ander aspect dat mij opviel, was het aantal bijgeleverde accessoires. Het apparaat wordt geleverd met verschillende snijschijven, een blenderkan, een kneedhaak, en nog meer. Dit maakt het echt een alles-in-één keukenmachine. Ik heb de blenderkan gebruikt om smoothies te maken, en de resultaten waren elke keer weer glad en perfect gemengd.

Bereid een verwarmende zoete aardappel-paprikasoep met de hulp van onze keukenmachine. Pureer ingrediënten moeiteloos tot een gladde soep. Het recept vind je hier, perfect voor een koude dag.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Wat het gebruiksgemak betreft, is de MCM3501M zeer gebruiksvriendelijk. De montage van de verschillende onderdelen is eenvoudig, en het schoonmaken is ook geen probleem. De meeste onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, wat mij veel tijd bespaart.

Creëer een onweerstaanbare tiramisu zonder moeite dankzij de keukenmachine. Meng mascarpone, eieren, en suiker tot een gladde crème en volg het stap-voor-stap recept hier om dit klassieke Italiaanse dessert te perfectioneren.

Afmetingen en opslag

Ik las ook enkele online reviews voordat ik deze aankoop deed. Veel gebruikers prijzen de duurzaamheid en de bouwkwaliteit van het apparaat. Na een paar maanden gebruik kan ik zeggen dat ik het daarmee eens ben. Het apparaat voelt stevig aan en de materialen zijn van hoge kwaliteit.

Nadelen van de keukenmachine

Het vinden van nadelen naast de positieve punten die je al hebt benoemd, kan helpen om een gebalanceerd beeld te geven van de Bosch MCM3501M foodprocessor. Hier zijn enkele mogelijke nadelen die je zou kunnen overwegen:

Geluidsniveau

Hoewel je aangeeft dat het geluidsniveau redelijk is, kan het voor sommige gebruikers toch als een minpunt worden ervaren. Vooral in kleine ruimtes of bij gebruik in een open keuken kan het geluid dat de machine produceert als storend worden ervaren.

Energieverbruik

De krachtige 800 watt motor is geweldig voor zware taken, maar dit kan ook betekenen dat het apparaat meer energie verbruikt dan minder krachtige modellen. Voor mensen die bewust zijn van hun energieverbruik of op zoek zijn naar energiezuinige apparaten, kan dit een overweging zijn.

Prijs

Hoewel je dit punt niet hebt genoemd, is de prijs van een foodprocessor voor veel consumenten een belangrijk aspect. Afhankelijk van het budget en de gebruiksfrequentie kan de prijs van de Bosch MCM3501M voor sommige potentiële kopers een drempel vormen.

Complexiteit voor beginners

Ondanks dat je de veelzijdigheid en het gebruiksgemak prijst, kan de hoeveelheid accessoires en functies voor beginners overweldigend zijn. Mensen die niet gewend zijn aan keukenapparatuur met meerdere functies kunnen moeite hebben met het optimaal benutten van alle mogelijkheden die de machine biedt.

Beschikbaarheid van onderdelen en accessoires

Op de lange termijn kan het vinden van vervangende onderdelen of extra accessoires een uitdaging zijn, vooral als het model uit de productie wordt genomen of als er specifieke onderdelen slijten. Dit kan de bruikbaarheid en levensduur van het apparaat beïnvloeden.

Maak indruk op je gasten met zelfgemaakte aardappelcroquetten. Onze keukenmachine helpt je de perfecte puree te maken voor de vulling. Start nu met het recept, beschikbaar hier, en geniet van krokante croquetten bij je volgende maaltijd.

Wat is de ervaring van anderen met de keukenmachine?

Hier zijn enkele beoordelingen van gebruikers over de Bosch MCM3501M, gevonden op Coolblue:

BeoordelingSterke puntenZwakke punten
9,6/10Bijna alles kan in de vaatwasser, makkelijk in gebruikMessen zijn lastig los te maken voor vaatwasser
8,8/10Veelzijdig, grote mengkomBlendermes in blenderkan plaatsen vergt veel kracht
8,4/10Gebruiksvriendelijk, vaatwasserbestendigSlechts 2 snelheidsinstellingen
9,6/10Aanbevolen omwille van kwaliteit en ontwerp blenderkom
6,0/10Goed als foodprocessor, onderdelen vaatwasserbestendigBlenderopzetstuk breekt elke paar maanden
8,8/10Solide, compact, goede prijs-kwaliteitverhoudingGeen extra kleine hakker

Deze beoordelingen benadrukken zowel de positieve aspecten van het apparaat, zoals gebruiksgemak en veelzijdigheid, als mogelijke nadelen. Hierbij een video van een expert bij Coolblue.

Ontdek hoe je met gemak heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus kunt bereiden. Met onze keukenmachine wordt het mengen van gehakt en kruiden kinderspel. Bekijk het volledige recept hier en maak vandaag nog dit smaakvolle gerecht.

Is de Bosch MCM3501M geschikt voor het maken van deeg?

Ja, de Bosch MCM3501M is zeer geschikt voor het maken van deeg. Dankzij de krachtige 800 watt motor en de bijgeleverde kneedhaak kan ik zonder problemen allerlei soorten deeg bereiden, van brooddeeg tot pizzadeeg. Het apparaat heeft genoeg kracht om de ingrediënten goed te mengen en te kneden, wat resulteert in een consistent deeg.

Welke accessoires worden er meegeleverd met de Bosch MCM3501M?

De Bosch MCM3501M wordt geleverd met een breed scala aan accessoires, waardoor het een veelzijdig apparaat is voor verschillende keukentaken. Enkele van de bijgeleverde accessoires zijn verschillende snijschijven voor het snijden van groenten en fruit, een blenderkan voor smoothies en soepen, een kneedhaak voor deeg, en een klopper voor slagroom of eiwitten. Deze accessoires maken het mogelijk om een breed scala aan recepten te bereiden met slechts één apparaat.

Hoe onderhoud ik de Bosch MCM3501M?

Het onderhouden van de Bosch MCM3501M is eenvoudig. De meeste onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken na gebruik vergemakkelijkt. Voor de beste zorg raad ik aan de motorbasis af te nemen met een vochtige doek en ervoor te zorgen dat de onderdelen volledig droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet. Het regelmatig schoonmaken van de messen en schijven zorgt ervoor dat ze scherp blijven en optimaal presteren.

Kan de Bosch MCM3501M ijs crushen?

Ja, de Bosch MCM3501M kan ijs crushen met de blenderkan. De sterke motor en de scherpe messen van de blenderkan zijn in staat om ijs efficiënt te crushen, wat ideaal is voor het maken van ijskoude drankjes of smoothies. Het is wel belangrijk om de instructies te volgen en niet te veel ijs in één keer te crushen om de motor en messen te beschermen.

Is de Bosch MCM3501M lawaaierig tijdens gebruik?

Elke keukenmachine zal enig geluid produceren tijdens gebruik, en de Bosch MCM3501M is geen uitzondering. Echter, gezien de kracht van de motor, vind ik het geluidsniveau redelijk. Het is niet stiller dan andere vergelijkbare apparaten, maar ook niet storend luid. Bij het uitvoeren van taken zoals het kneden van deeg of het crushen van ijs kan het apparaat luider zijn, wat te verwachten is vanwege de vereiste kracht voor deze taken.