Home Tapas recepten Halloween hapjes: mini spin pizza’s!

Halloween hapjes: mini spin pizza’s!

by Redactie
mini pizza spin
 

Kun je geloven dat het al de laatste week van oktober is en dat Halloween aanstaande vrijdag is!? Halloween is altijd een leuk feest voor me geweest. Ik hou van alles, van de decoraties tot de kostuums, het snoep (natuurlijk), en het maken van schattig feestelijk eten zoals deze Mini Spin Pizzas!

Feestdagen geven me altijd de kans om creatief te zijn met eten en eetbare kunst te creëren! Aangezien Halloween bijna hier is en het toevallig op pizzavrijdag valt, dacht ik dat er geen betere manier is om in de griezelige sfeer te komen dan door zwarte olijven te gebruiken als de topping op deze leuke mini-pizza’s!

Zwarte olijven zijn de perfecte topping voor deze mini-pizza’s omdat je er griezelige zwarte spinnen van kunt maken. Ik heb altijd een blikje zwarte olijven in mijn voorraadkast, omdat ze zo veelzijdig zijn voor thuiskoks, en natuurlijk het perfecte ingrediënt als je wat eetbare kunst wilt creëren!

Nog op zoek naar meer halloween hapjes? Check dan onze heksenbezems eens!

Heerlijke zwarte olijven

Om de spinnen te maken, sneed ik eenvoudig enkele grote hele zwarte olijven in de lengte doormidden, dit maakte het lichaam. Vervolgens nam ik nog een olijf en sneed deze doormidden (niet in de lengte), dit maakte het spinnenhoofd. De laatste stap was om olijven dun te snijden en ze daarna in tweeën te snijden voor de spinnenpoten. Ik raad aan de zwarte olijvenspinnen boven op de mini-pizza’s te leggen nadat ze zijn gebakken. Door vallen en uitspreiden als ze worden gebakken, ontdekte ik dat de spinnen de neiging hebben om plat te worden.

Het maken van deze Mini Spin Pizzas is zo eenvoudig dat zelfs kinderen kunnen helpen! Hoewel ik zelf geen kinderen heb, heb ik gemerkt dat ze meer genieten van eten wanneer ze kunnen helpen bij het bereiden. Zwarte olijven zijn een geweldige keuze voor kinderen omdat ze een geweldige textuur en nog betere smaak hebben. Ze zijn niet zacht of knapperig, maar lekker stevig.

De zoute smaak van de olijven past perfect bovenop een kaaspizza, om nog maar te zwijgen over het donkere zwart als een leuke kleur op de witte mozzarellakaas. Bovendien, welk kind houdt er niet van om met zijn eten te spelen, en dat is precies wat ze kunnen doen wanneer ze de zwarte olijvenspinnen maken! Voordat je je trick-or-treaters dit Halloween de deur uitstuurt, haal ze de keuken in om je te helpen deze leuke en feestelijke Mini Spin Pizzas te maken!

Op zoek naar heerlijke gemarineerde olijven? Check dan snel ons artikel over de lekkerste olijven die je bij elke borrel kan serveren!

You may also like